IPMA level D – Certified Project Management Associate

Trainer: Hans Fredriksz

Wil je als projectmanager doorgroeien in je vakgebied? En aantonen dat je je projecten in goede banen weet te leiden? Laat je dan certificeren door IPMA®. IPMA is een uitstekend bewijs van professioneel projectmanagement. Het behalen van een IPMA certificaat toont aan dat beheersing aanwezig is op het gebied van een zeer gevarieerd palet aan competenties op de gebieden: Vak-technisch, Contextueel en Gedrag Deze competenties zijn vastgesteld door de International Project Management Association (IPMA).

IPMA-D is voor jou wanneer je een eerste stap wilt zetten in de richting van een loopbaan als projectmanager. Of wanneer je als projectmedewerker behoefte hebt aan een theoretische onderbouwing van je werkzaamheden. In de voorbereiding op het theorie-examen leer je kritisch te kijken naar je eigen functioneren binnen projecten en vergroot je je theoretische kennis van alle aspecten van projectmanagement. IPMA is geen methodiek maar toets op competenties.

De training bereidt je optimaal voor op het internationale erkend IPMA-D examen van ‘Certified Project Management Associate’.

Studiewijze

De training bestaat uit 4 dagen en behandelt de belangrijkste benodigde competenties die nodig zijn voor het IPMA-D- certificaat. De training is actief en afwisselend van opzet met een variatie aan werkvormen. Denk bijvoorbeeld aan interactieve plenaire discussies, in groepsverband vraagstukken oplossen, de IPMA-Quiz en eigen bedragen.

De zelfstudie bedraagt ongeveer 24-32 uur om jezelf optimaal voor te bereiden op het examen.

De doorlooptijd bedraagt idealiter 4 weken. De tijd tussen de bijeenkomsten door gebruik je om het geleerde te laten bezinken en toe te passen in je praktijk. Er wordt gebruik gemaakt van het boek: Projectmanagement op basis van ICB versie 4.

Programma

 • Elementen van projectmanagement: Succesfactoren,doelen stellen, faseren, beheersen en beslissen
 • Relatie tussen bedrijfsdoelen en projectresultaten en gevolgen voor de opzet van een project
 • Projectmodellen en -structuren
 • Werken in projectteams
 • Leiderschap, teamvorming en communicatie
 • Tijd en geld in projecten
 • Planningstechnieken zoals CPM, PERT en Gantt Work Breakdown Structure
 • Voortgangsbewaking en -beheersing
 • Budgettering en financiering
 • Praktijksituaties en -voorbeelden

Resultaat

Deze training zorgt voor…

 • een stevige, brede theoretische basis te bieden voor succesvol werken in projecten als deelprojectleider, projectleider van eenvoudiger projecten en/of al sleutelfiguur naast een projectmanager.
 • het leren hoe de theorie praktisch toe te passen
 • het uitwisselen van ervaringen op eigen projectmanagementpraktijk met ervaren vakgenoten
 • het voorbereiden op de IPMA-D certificering

Klantervaringen

Ik beoordeel de docent-trainer met een: 9
Ik vind dat de docent-trainer zorgt voor een inspirerende bijeenkomst: 8,6
Ik vind dat de docent-trainer de vertaalslag naar de praktijk maakt: 9,1

De trainer in 1 woord: Bevlogen – Enthousiast – Gepassioneerd

Geeft op een interactieve manier de training en gebruikt praktijk voorbeelden en laat de groep oefeningen uitvoeren, deze manier maakt het leuk voor de cursisten

Hele fijne trainer met vakkennis en gevoel voor humor.

Deze training op deze manier brengen is een gave.

In-company training voor Mosadex

Doelgroep

Deze training is voor projectmedewerkers, projectmanagers, projectleiders en/of consultants. PRINCE2 kennis vooraf is een pré maar geen vereiste. Er zijn geen certificaten nodig als voorkennis.